Az idén különleges karácsonyi programmal kedveskedtünk az időseknek karácsony alkalmából, Simonpusztára a Nemzeti Lovaskultúra Központba vittük őket.

A program sikeréhez hozzájárult a Decathon, az ExxonMobile, a MindSpire, köszönjük a támogatásukat! Adománygyűjtő kampányokat is folytattunk, hogy a két év bezártság után minél emlékezetesebbé tegyük az általunk segített magányos idősek karácsonyát. Részt vettünk az SZJA 1%-os felajánlások kampányban, a Swimathon kihívásban és az Új Nap, Új Remények sétán, szerveztünk jótékonysági koncertet a Lóvasút épületében a Barcarola Kvartett szereplésével, az ÖKA 20 éves születésnapi rendezvénysorozatának záró akkordjaként tartott, Önkéntességért Díj díjátadó ünnepségen pedig a tombola bevételét is az idősek karácsonyára fordítottuk. Összesen mintegy 1.250.000 Ft-ot adományoztak így magánszemélyek a programunk támogatására. Ezúton is hálásan köszönjük az adományokat. 33 idős és önkéntes vett részt a karácsonyi hangulatban telt kiránduláson. Sajnos voltak olyanok, akik nem tudtak részt venni a programon, nekik az önkéntesek vitték el a karácsonyi ajándékot, 50 magányos időst ajándékoztunk így meg.

De hogyan is zajlott ez az emlékezetes kirándulás? A Simonpusztára utazást taxival és különjárati busszal oldottuk meg.

Először az istállót látogattuk meg, ahol az idősek simogatták a lovakat, csodálták szépségüket. Utána fenséges kacsaebéddel vendégeltük meg őket a Bivaly Csárdában. Volt húsleves, sült kacsacomb párolt káposztával és pannacotta.

A hazautazás előtt a lovasiskola fiatal diákjai, 4 szépséges lófarkas lány tartott lovasbemutatót a pályán. Karácsonyi zenére szépen megkoreografált táncot lejtettek a lovakkal. Az idősek a lovakat már megismerték, nevükön szólították.

Az IBP egyik programvezetője, Kázmér Gréti szép karácsonyi köszöntőt mondott, és a végén egy, a szeretetről, a szeretet erejéről szóló mesével kívánt boldog karácsonyt mindenkinek. Meghatódtunk valamennyien!

A buszban kiosztottuk a személyre szóló ajándékokat. Mindenki azt kapta, amit kért. Megkértük őket, hogy csak karácsonykor bontsák ki. A kíváncsiságuk azonban győzött, és már a buszon megnézték.

A hölgykoszorú nagyon jól érezte magát, mosolyogtak, nevettek. Sokáig vissza fognak emlékezni erre a karácsonyi élményre. 

A programon készült néhány kép megtekinthető a Facebookon az Idősek Barátai oldalon.